nieuws

Zorgfraude internationaal aangepakt

Branche

De internationale koepelorganisatie voor zorgverzekeraars International Association of Mutual Benefit Societies (AIM) en de The European Healthcare Fraud and Corruption Network (EHFCN) gaan samenwerken op het gebied van fraudebeheersing in de zorg. Beide partijen, waarvan de Nederlandse verzekeraars via Zorgverzekeraars Nederland (ZN) lid zijn, hebben in een memorandum uitgesproken dat ze fraude, corruptie en verspilling in de zorg meer onder de aandacht gaan brengen.

Zorgfraude internationaal aangepakt

AIM en EHFC gaan samen informatie verzamelen en delen over onder meer trends en cijfers. Daarnaast willen de organisaties internationale standaarden rondom fraudebeheersing, opsporing, onderzoek en vervolging verbeteren. ZN heeft aangegeven blij te zijn met de krachtenbundeling en hoopt dat hiermee de fraudebeheersing door zorgverzekeraars verder versterkt wordt.

Reageer op dit artikel