nieuws

Weurding en Baeten geven les over nut verzekeren

Branche

Bestuursvoorzitter Jos Baeten van ASR en Verbondsdirecteur Richard Weurding geven volgende week in de hoogste klassen van het basisonderwijs de les Fix je Risk. In deze les laten verzekeraars leerlingen kritisch nadenken over het nut van verzekeren. Ook Marco Keim (Aegon), Michel Lamie (De Goudse) en Freek Wansink (Generali) gaan deze lessen verzorgen in het kader van de Week van het Geld.

Tijdens de vierde editie van de Week van het Geld staan ruim 100 medewerkers van verzekeringsmaatschappijen voor de klas op basisscholen door heel Nederland. In totaal worden er 350 Fix je Risk-lessen gegeven, waarvoor het Verbond van Verzekeraars speciale digilessen heeft ontwikkeld. Naast de gastlessen organiseert het Verbond in Week van het Geld een speciale gastles in het Huygensmuseum Hofwijck in Voorburg, een scholierendebat en een kinderkunstexpositie over verzekeren.

De Week van het Geld is een initiatief van het platform Wijzer in Geldzaken, waarvan ook het Verbond deel uitmaakt.  Verzekeraars vinden het volgens de brancheorganisatie belangrijk dat kinderen leren nadenken over risico’s, financiële gevolgen van deze risico’s en hoe je die kunt opvangen.

Reageer op dit artikel