nieuws

Visie van het MKB: Jacqueline Zuidweg

Branche

Jacqueline Zuidweg, oprichter/directeur van Zuidweg & Partners en Zakenvrouw van het Jaar 2012, gaf aan de hand van haar eigen ervaring tijdens het symposium een heel persoonlijk inzicht in wat ondernemerschap voor haar betekent. Ondernemen start volgens haar met een droom.

Visie van het MKB: Jacqueline Zuidweg

Je wilt volgens Zuidweg als ondernemer de dingen doen die leuk zijn. Dat is in ieder geval het beste vertrekpunt. Haar eigen droom was alle MKB-ondernemers helpen die financiële problemen hebben. Ze werd daarin als ondernemer actief en was met vallen en opstaan succesvol.

Plan B
Kernvraag is dan: ben ik wel een ondernemer? Ze bleek succesvol maar ontdekte wel de valkuil om niet in beweging te komen als het goed gaat. Een les voor alle ondernemers. Ook bekroop haar met enige regelmaat de vraag of dit het nu was waar ze mee bezig was en of het nog wel spoorde met de kern van wat ze wilde. Terug naar de basis maar dan weer op een andere manier. Zo kwam ze wel steeds weer tot vernieuwing van haar businessmodel. Vanuit die persoonlijke kernvraag, maar ook omdat de omgeving voortdurend veranderde. Haar tips voor de aanwezigen: denk af en toe na over wat je zou doen als je morgen wakker wordt en opnieuw je leven in kan richten. Onderneem vanuit je eigen drijfveer. Doe het niet alleen. Deel je problemen, dan ben je al halverwege de oplossing. En: zorg dat je altijd een plan B hebt. Of B 1 tot en met 6.

Vallen en opstaan

Ze werd Zakenvrouw van het Jaar in 2012, na een zwaar verliesgevend jaar in 2011 en schrijft na een ingrijpende reorganisatie en innovatie  inmiddels weer mooie zwarte cijfers En dat kenmerkt haar pad. Vallen en opstaan levert het mooiste ondernemerschap op. Daarnaast is zij gestart met een nieuw initiatief MKBdoorstart.nl, een publiek private samenwerking.

Reageer op dit artikel