nieuws

Verlaging pensioenopbouw definitief

Branche

De Tweede Kamer is in ruime meerderheid akkoord gegaan met het wijzigingsvoorstel voor het zogeheten Witteveenkader. Meest in het oog springend daarbij is de verlaging van de pensioenopbouw die ervoor zorgt dat het toegestane opbouwpercentage per 1 januari 2015 wordt gemaximeerd op 1,875%, waar het nu nog 2,25% is. Ook wordt vanaf die datum pensioenopbouw bij een jaarsalaris boven de € 100.000 niet meer fiscaal begunstigd via de zogeheten omkeerregel.

Verlaging pensioenopbouw definitief

Op basis van het wijzigingsvoorstel wordt het ook mogelijk om in de derde pijler een vrijwillige netto-lijfrente af te sluiten waarbij voor deelnemers een vrijstelling geldt voor box III in de inkomstenbelasting. Daarnaast heeft het Kabinet eerder deze week aangegeven dat deze netto-regeling ook in de tweede pijler toegankelijk moet worden voor pensioenfondsen.

De Pensioenfederatie is tevreden met de steun in de Tweede Kamer voor netto-regelingen. “Het is nu van belang om pensioenuitvoerders in staat te stellen om zich voor te kunnen bereiden op de wijzigingen per 1 januari 2015”, aldus de brancheorganisatie.

Reageer op dit artikel