nieuws

Verbond krijgt plek op digitaal schoolbord

Branche

Het Verbond van Verzekeraars maakt vanaf morgen deel uit van De dag vandaag, de agenda voor het digitale schoolbord voor alle basisscholen in Nederland. Het Verbond geeft hiermee een vervolg aan zijn inspanningen in de Week van het geld om financiële educatie bij scholieren onder de aandacht te brengen.

Verbond krijgt plek op digitaal schoolbord

De dag vandaag geeft op het digitale schoolbord  leerlingen, leerkrachten en ouders het startsein dat de dag begonnen is. De onderwerpen sluiten aan bij de kerndoelen van het onderwijs, afgewisseld met leuke weetjes en, indien relevant, een opdrachtje. Wat het Verbond van Verzekeraars betreft staat het kritisch leren nadenken over verzekeren centraal in de bijdragen die de verzekeraars minimaal de komende 8 weken gaan leveren.

Financiële educatie

“Financiële educatie blijft ook na de Week van het geld een belangrijk thema”, aldus woordvoerder Rudi Buis. “Daarom doet het Verbond mee aan De dag vandaag. Met korte items over verzekeren in de vorm van een quiz of een filmpje worden kinderen aangespoord kritisch na te denken over risico’s en welke financiële gevolgen deze kunnen hebben.”

De deelname aan de digitale agenda is een aanvulling op de andere activiteiten van het Verbond rondom financiële educatie. Zo geeft het Verbond ook het musicalpakket ‘Als ik later groot ben’ uit, dat inmiddels 2.000 keer is aangevraagd door scholen.

Reageer op dit artikel