nieuws

Vandaag veiligste dag van het jaar

Branche

Vandaag maken Nederlanders het minst kans op schade aan hun woning of auto, of een opname op de spoedeisende hulp. Dit blijkt uit berekeningen van verzekeraar Centraal Beheer. April is de maand met het grootste aantal veilige dagen.

Vandaag veiligste dag van het jaar

Deze cijfers zijn gebaseerd op eigen onderzoek van Centraal Beheer Achmea waarbij gekeken is naar  de schademeldingen op de auto- en woonverzekering van Centraal Beheer over de afgelopen drie jaar. Gemiddeld gaat het hier om zo’n 1.500 meldingen per dag. Daarnaast is gebruik gemaakt van data van Veiligheid.nl over het jaar 2012. Viola Teepe, woordvoerder Centraal Beheer: “Door de verschillen per dag te bekijken konden we zo de veiligste dag berekenen: 14 maart.”

Ziekenhuisopname

De hele maand maart blijkt relatief veilig te zijn. In deze maand is de kans op schade aan woningen of letsel kleiner dan gemiddeld. Wel bestaat er in maart een licht hoger risico op autoschade van 10%. Verder is de kans op ziekenhuisopname in het weekend groter dan doordeweeks.

Autoschade
In april is de kans op schade aan een woning 29% kleiner dan gemiddeld. Wordt er alleen gekeken naar schade aan de auto, dan is september de maand met het minst aantal noteringen van schade. In september werden de laatste drie jaar 12% minder autoschades gemeld dan in een gemiddelde maand. Schade aan Nederlandse woningen komt in de lente het minst voor. Met name in april en mei werden de afgelopen drie jaar minder woonschades gemeld dan in andere maanden.

Reageer op dit artikel