nieuws

Schadevergoeding voor grotere groep asbestslachtoffers

Branche

Mensen die door het werken met asbest stoflongen (asbestose) hebben opgelopen, kunnen vanaf 1 april 2014 onder voorwaarden een financiële tegemoetkoming voor immateriële schade krijgen van de overheid van ruim €19.000. Indien er een aansprakelijke werkgever is, kan de vergoeding oplopen tot ruim € 55.000. De afspraak is een uitbreiding van een convenant waarbij ook het Verbond van Verzekeraars is betrokken.

Schadevergoeding voor grotere groep asbestslachtoffers

Tot nu toe hadden alleen mensen met mesothelioom (een vorm van asbestkanker) recht op een financiële tegemoetkoming. Eind vorig jaar bereikten verzekeraars samen met de overige convenantpartijen overeenstemming over uitbreiding van het Convenant van het Instituut Asbestslachtoffers (IAS) met asbestoseslachtoffers. De convenantpartijen hebben onder andere afspraken gemaakt over de hoogte van de immateriële schadevergoeding voor deze groep slachtoffers. Deze vergoeding kan nu dus oplopen tot ruim € 55.000.

Verheugd

Het Verbond van Verzekeraars stelt verheugd te zijn over de uitbreiding van het convenant “omdat de slachtoffers nu zonder een langdurig juridisch traject aanspraak kunnen maken op een vergoeding.”

Reageer op dit artikel