nieuws

Reorganisatie bij ABN Amro Hypotheken

Branche

De hypotheektak van ABN Amro gaat een nog onbekend aantal medewerkers outsourcen naar de dochteronderneming Stater. Volgens vakbond De Unie gaat het om 400 werknemers, maar de bank geeft aan dat er over aantallen nog niets bekend is.

Reorganisatie bij ABN Amro Hypotheken

De Unie liet weten dat het via haar leden had begrepen dat ABN Amro een forse outsourcing van de werkzaamheden rond hypotheken wil gaan uitvoeren. Het zou in totaal om vierhonderd arbeidsplaatsen gaan. “Wat gaat dit betekenen voor de werkgelegenheid en arbeidsvoorwaarden van de medewerkers?”, vroeg belangenbehartiger Erwin Rog zich af.

Daar kon ABN Amro bij monde van persvoorlichter Brigitte Seegers geen antwoord op geven. Het is nog onduidelijk of de reorganisatie arbeidsplaatsen gaat kosten. Seegers: “Daar is nog niets over bekend, maar het zou kunnen.” Het aantal van vierhonderd arbeidsplaatsen die volgens de Unie naar Stater worden overgebracht is volgens haar uit de lucht gegrepen. Seegers: “Er zijn nog geen aantallen bekend of genoemd.”

Reageer op dit artikel