nieuws

Radar onderzoekt betrouwbaarheid NHG-vangnet

Branche

In consumentenprogramma Radar vanavond aandacht voor de Nationale Hypotheek Garantie. Centrale vraag: hoe betrouwbaar is dit vangnet nog?

Radar onderzoekt betrouwbaarheid NHG-vangnet

Volgens Radar wordt het door de nieuwe regels van de NHG steeds lastiger om de restschuld op een woning bij verkoop kwijtgescholden te krijgen.

Serviceprovider De Financiële Makelaar leverde een bijdrage aan het item en zal ook in de studio aanwezig zijn. “Sinds juni 2013 geldt de inkomens- en vermogenstoets en vindt kwijtschelding van restschuld alleen nog maar plaats indien de hypotheek niet door één van beide eigenaars gedragen kan worden. Mede doordat de inkomens- en vermogenstoets per sinds 1 januari 2014 fors is verruimd, worden sommige woningbezitters verplicht om in de woning te blijven wonen, terwijl de lasten niet gedragen kunnen worden. Wanneer in dat geval wordt besloten worden om de woning met verlies te verkopen, dan dient de consument het verlies zelf te dragen”, aldus De Financiële Makelaar.

Reageer op dit artikel