nieuws

Rabobank vindt Wiebe Draijer ‘perfecte match’

Branche

Wiebe Draijer (48) is, als de toezichthouders het goedvinden, de nieuwe voorzitter van de raad van bestuur van Rabobank Nederland. Hij is op dit moment voorzitter van de Sociaal-Economische Raad (SER).

Rabobank vindt Wiebe Draijer ‘perfecte match’

De benoeming van Draijer is ter toetsing voorgelegd aan de toezichthouders. Hij is de beoogd opvolger van Rinus Minderhoud, die sinds het terugtreden van Piet Moerland op 29 oktober 2013 interim-bestuursvoorzitter is. Wout Dekker, voorzitter van de raad van commissarissen: “Met Wiebe Draijer halen wij een veelzijdige bestuursvoorzitter in huis. Met zijn achtergrond en persoonlijkheid is sprake van een “perfecte match”. De Rabobank zal profiteren van zijn bedrijfsmatig-strategische expertise en van zijn maatschappelijk leiderschap. Wiebe Draijer heeft bewezen op basis van verbindend leiderschap bruggen te kunnen slaan tussen verschillende partijen met uiteenlopende belangen. Dat past precies bij wat de Rabobank zoekt. De Rabobank maakt zich met besef van haar historie en met behoud van haar coöperatieve identiteit klaar voor de toekomst om haar economische en maatschappelijke rol in Nederland en internationaal te kunnen blijven invullen.”

 

Draijer

Wiebe Draijer is geboren in 1965. Hij studeerde werktuigbouwkunde in Delft. In 1992 haalde hij zijn MBA aan de Insead Business School. Van 1990 tot 2003 was hij consultant bij adviesbureau McKinsey. In 2004 werd hij managing partner Nederland en in 2006 managing partner Benelux bij deze organisatie. Wiebe Draijer was ook lid van het Innovatieplatform van overheid en deskundigen, dat innovatie en ondernemerschap in Nederland stimuleerde. Hij is sinds 1 september 2012 voorzitter van de Sociaal-Economische Raad. In deze functie speelde hij onder andere een bepalende rol bij de totstandkoming van het Energieakkoord voor duurzame groei. Wiebe Draijer is getrouwd en heeft vier kinderen.

Reageer op dit artikel