nieuws

Quantum Leben in Duitsland onder vuur

Branche

Bij de Liechtensteinse verzekeraar Quantum Leben zijn miljoenen euro’s van investeerders verdwenen. Dat schrijft het Duitse Handelsblatt.

Quantum Leben in Duitsland onder vuur

Het bericht uit Duitsland meldt dat de fondsgebonden levensverzekering Select Investment Bond een criminele grondslag heeft. Minstens een derde van het investeerderskapitaal ging naar het Canadese bedrijf New Solutions Capital. De directeur van dat bedrijf, Ronald Ovenden, stak investeerdersgeld in zijn eigen zak.

In Nederland wordt de levensverzekering van Quantum Leben aangeboden door TAF. Maar voor de Nederlandse klanten ondervinden geen hinder van de in Duitsland spelende zaak, zegt TAF in een reactie. “Het gaat hier om polishouders die middels een verzekeringsconstructie zelf hebben belegd in een door hen zelf gekozen beleggingsfonds. Dit beleggingsfonds heeft het verwachte rendement niet weten te realiseren hetgeen heeft geresulteerd in uiterst teleurgestelde polishouders die nu hun heil bij Quantum Leben zoeken.”

TAF heeft deze beleggingsverzekering in Nederland nooit aangeboden. “In Nederland is Quantum Leben enkel actief als risicodrager achter de arbeidsongeschiktheid- en overlijdensrisicoverzekering van TAF. Deze producten hebben niets met dit dispuut van doen.”

Reageer op dit artikel