nieuws

Politici verwerpen plannen ING

Branche

Politici verwerpen plannen ING

VVD, PvdA, D66, CDA en SP hebben hun twijfels bij de plannen van ING om klantgegevens te delen. De Tweede Kamer vraagt minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem om opheldering, meldt de NOS.

“Er wordt hier naar mijn mening een grens overschreden”, zegt CDA’er Eddy van Hijum tegen de omroep over de plannen van de bank. “Ik zou hier als bank zeer grote terughoudendheid bij betrachten.” Arie Slob, fractieleider van de ChristenUnie, gaf aan zijn rekening bij ING op te zeggen..

Banken
De NOS peilde ook de stemming over ING’s plannen bij andere banken. De ASN Bank gaf als enige aan nooit gegevens door te zullen geven. Rabobank, ABN Amro en SNS Reaal gaven aan op dit moment geen info door te spelen, maar houden de optie voor de toekomst wel open.

Reageer op dit artikel