nieuws

PMT moet toch korten

Branche

Het pensioenfonds Metaal en Techniek (PMT) moet ondanks de wens niet te verlagen toch korten op zijn pensioenen. De pensioenen van het fonds worden per 1 mei verlaagd met 0,4%.

PMT moet toch korten

In januari zei PMT nog dat het de pensioenen niet opnieuw naar beneden wilde bijstellen. Vorig jaar moest het fonds al een korting van 6,3% doorvoeren. Maar De Nederlandsche Bank (DNB) ging niet akkoord met de wens niet tot een verlaging over te gaan.

Volgens de toezichthouder haalde PMT eind vorig jaar niet de vereiste dekkingsgraad van 104,2%. Het metaal- en techniekfonds zat daar met 103,8% net onder. PMT beweerde in januari dat de dekkingsgraad in januari wel op de vereiste norm zou liggen. Het fonds schrijft dat de actuele dekkingsgraad 104,2% is. Maar DNB is daar niet gevoelig voor.

“We zijn tot het uiterste gegaan om een korting van pensioenen te voorkomen”, zei PMT-voorzitter Jan Berghuis. “We voeren het besluit van DNB uit, maar vinden dat deze verlaging van de pensioenen niet in het belang is van onze deelnemers en gepensioneerden.”

Reageer op dit artikel