nieuws

Nivre past gedragsregels aan

Branche

Het Nederlands instituut van register-experts (Nivre) heeft zijn gedragsregels aangepast. De vorige regels waren volgens het instituut toe aan een bijstelling aan de eisen des tijds.

Nivre past gedragsregels aan

Het voornaamste speerpunt van de nieuwe regels zijn ethiek en integriteit. Deze begrippen nemen een prominentere plaats in de kwaliteits-, toelatings- en opleidingseisen. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om betrouwbaarheid, professionaliteit, helderheid, communicatie, efficiency, integriteit en collegialiteit van de leden.

Empathie
“Kwaliteit reikt verder dan de vakinhoudelijke technische kennis en kunde”, schrijft het Nivre. “Nivre-experts treden het leven van mensen binnen op het moment van schade, oftewel het moment dat emotie en nare ervaringen vertaald moeten worden naar oplossingen en uiteindelijk naar geld. Bij de kwetsbaarheid van zo’n moment past dat de Nivre-expert met empathie en voortvarendheid acteert. De nieuwe gedragsregels vormen daarbij een leidraad voor het gedrag van de expert en een norm voor de verwachtingen die mensen mogen hebben over zijn gedrag en zijn intentie.”

Reageer op dit artikel