nieuws

Nieuwe site laat consument zelf financieel plan maken

Branche

Het nieuwe platform MijnGeldzaken.nl zegt de eerste onafhankelijke site te zijn die consumenten inzicht geeft in hun geldzaken. De site biedt onder meer de mogelijkheid zelf een financieel plan op te stellen. Online advies is ook mogelijk: dat wordt per minuut afgerekend.

Nieuwe site laat consument zelf financieel plan maken

Mijngeldzaken.nl is een online platform van het bedrijf FinBase. Initiatiefnemers zijn Rick Wassenaar, voormalig financieel planner van het jaar, econoom Maarten Luiken en softwarebedrijf Triple S Unlimited. Op het platform zijn tot nu toe 13 adviseurs aangesloten. De oprichters claimen de eerste onafhankelijke website te zijn die de consument een compleet inzicht geeft in geldzaken. Naast een huishoudboekje biedt Mijngeldzaken ook een financieel plan, een digitale kluis waarin documenten kunnen worden bewaard en toegang tot een aantal adviseurs. Dat financieel plan kan de consument zelf op de site maken. ” U maakt zelf een plan dat al gauw € 1.500 kost als het gemaakt wordt door een adviseur.” Met een Financiële Periodieke Keuring wordt een rapportcijfer gegeven aan het plan dat de klant zelf heeft opgesteld.

 

Advies per minuut
Advies over complexe zaken is beschikbaar via een ‘online advieskamer’. Daar worden de kosten van het advies per minuut berekend. Adviesminuten kunnen worden gekocht vanaf € 51 per half uur. Ook kan onder meer voor  € 650 een hypotheekadvies worden afgenomen. Dat vindt volledig online plaats. De consument koopt dan online een adviestegoed van twee uur. Het voordeel is volgens MijnGeldzaken dat de financiële gegevens en het advies kan worden meegenomen naar een andere adviseur. “Dit bespaart u tijd en geld, en is ook handig bij een second opinion.”

Drie abonnementen
De klant kan drie abonnementen afnemen: Brons (in de introductieperiode gratis), Zilver (€ 65 per jaar) en Goud (€ 325 per jaar). Met het gratis abonnement heeft de klant beperkt toegang tot een huishoudboekje, een eigen financieel plan en een eigen kluis. Hij heeft dan ook toegang tot de online advieskamer. Het meest uitgebreide abonnement biedt volledige toegang tot alle diensten, inclusief een periodieke keuring, korting op adviesdiensten en de advieskamer en een belastingcheck.

Reageer op dit artikel