nieuws

Nieuwe schadeherstelformule moet schadelast verzekeraars verlagen

Branche

Michael Huis en Dennis Broerse gaan samen bouwen aan de nieuwe schadeherstelformule Deukland. Broerse is nu directeur van een gelijknamig schadeherstelbedrijf in Beverwijk. Michael Huis gaf tot begin vorig jaar leiding aan AH Autoherstel. Eigenaar The Alwaysbemobile Company dankte deze franchiseketen onlangs af wegens de slechte marktomstandigheden.

Nieuwe schadeherstelformule moet schadelast verzekeraars verlagen

Deukland moet een landelijk dekkend franchisenetwerk worden. Volgens Huis betekent het ook de start van het “nieuwe schadeherstelmodel”. “De schadeherstelbranche gaat uiteenvallen”, voorspelt Huis, die vorig jaar na onenigheid over de te volgens koers opstapte bij mobiliteitsdienstverlener The Alwaysbemobile Company. “Er komt een nieuw model waarin het karakter van de schade bepaalt welke type bedrijf die herstelt. Dat zal zich vertalen naar nieuwe polissen en bedrijfsmodellen.”

Polishouders

Hij wijst op de onrendabele schadeherstelbedrijven en veranderende behoeftes van de automobilist op het gebied van verzekeren. “De schadehersteller beheerst de techniek van ‘Uitdeuken Zonder Spuiten’ (UZS) niet en huurt deze in. Vervolgens zetten zij daar een forse marge op, organiseren vervangend vervoer en brengen zo de schadelast ver boven het eigen risico. De verzekeraars en uiteindelijk de polishouders betalen die kosten. Dat kan anders.”

Broerse vult hem aan: “Er is steeds meer mogelijk met UZS, deuken groter dan een 2 euromunt kunnen wij ook snel en perfect herstellen, op locatie en zonder dat vervangend vervoer nodig is. Deukland heeft daar in de afgelopen jaren een uitgekiend mobiel systeem voor ontwikkeld.”

Lease- en verzekeringsmaatschappijen

Huis: “Ik wil de aanpak van ruitschadeherstel introduceren in het UZS. De consument bekend maken met deze service en ook voor lease- en verzekeringsmaatschappijen gaan werken. Zij kunnen dat voordelig aan hun (WA)klanten bieden en zich daarmee onderscheiden. Dat brengt een deel van de schades onder het eigen risico verlaagt de schadelast en verhoogt de servicegraad.” De eerste kandidaten om franchisenemer te worden hebben zich volgens Broerse en Huis al gemeld.

Meer over de bewegingen in de markt voor autoschadeherstel kunt u vanaf vrijdag lezen in AM 4

Reageer op dit artikel