nieuws

Nieuw product Avéro tussenoplossing voor grote werkgevers

Branche

Om in de behoefte aan beter budgetteerbare pensioenregelingen te voorzien, komt Avéro Achmea met het Uitkomstzeker Pensioen met CDC-optie (Collective Defined Contribution). Het gaat om een uitkeringsovereenkomst op basis van middelloon, met het beschikbare budget van de werkgever als uitgangspunt.

Door de stijgende levensverwachting en de aanhoudende lage rente worden garanties binnen pensioenregelingen steeds duurder. Steeds meer werkgevers stappen over op beschikbare premieregelingen die beter budgetteerbaar zijn. Maar die overstap is voor veel bedrijven te groot, zegt Gideon Lamot (foto), senior marktmanager pensioen bij Avéro Achmea. “Met name grotere bedrijven krijgen te maken met de wensen van hun medewerkers en de toezeggingen die zijn gedaan in het verleden.”

Buffer
Het nieuwe product borduurt voort op het huidige middelloonproduct van Avéro, het Uitkomstzeker Pensioen. De CDC-optie is beschikbaar voor pensioenregelingen met meer dan 250 deelnemers. De werkgever betaalt een vaste premie waarvan 10% wordt aangehouden als buffer om fluctuaties in de pensioenlast op te vangen. Overschrijdt de pensioenlast de 10%, dan staat het de werkgever vrij om zonder overleg de toekomstige pensioentoezegging aan te passen.

Standaard
Volgens Lamot is dit een van de eerste standaardproducten in de markt. “CDC-regelingen zijn niet nieuw. Maar vaak worden ze op verzoek van klanten als maatwerk samengesteld. Ook wij deden dat voor een aantal bedrijven, maar zagen de vraag toenemen. Sterker: onze eigen Achmea-pensioenregeling kent ook een CDC toezegging. Inmiddels hebben we een standaard liggen. Voor veel bedrijven zal dit een mooie tussenoplossing kunnen zijn richting een beter budgetteerbaar en houdbaar pensioen.”

Reageer op dit artikel