nieuws

MoRe en Unique niet langer in register AFM

Branche

MoRe Financieel Advies en Unique Verzekeringen staan niet langer in het register van de AFM. De financieel dienstverleners kwamen vorig jaar zomer in het nieuws omdat de AFM opvallend veel klachten over de partijen ontving.

MoRe en Unique niet langer in register AFM

De toezichthouder constateerde destijds dat veel consumenten het advies kregen om hun bestaande uitvaartpolis over te sluiten. Naast het advies waren er ook vragen over de kosten die bij de consument in rekening werden gebracht. “Ze worden vaak niet, of te laat, op de hoogte gesteld dat advieskosten betaald moeten worden aan de adviseur of bemiddelaar”, meldde de AFM toen.

“Ook zijn er meldingen over de (hoge) kosten die de consument moet betalen voor het advies dat hij krijgt. Gemiddeld liggen deze kosten tussen € 350 en € 500.” Ook wekten de adviseurs de indruk te werken voor de verzekeraar waarbij de klant zijn uitvaartverzekering had lopen, terwijl dat niet het geval was.

Intussen zijn zowel MoRe Financieel Advies als Unique Verzekeringen niet langer opgenomen in het register van de AFM. Unique Verzekeringen laat weten al een aantal maanden gestopt te zijn en de lopende zaken af te wikkelen. De portefeuilles zijn overgedragen, maar aan wie wilde de verzekeraar niet vertellen. MoRe Financieel Advies wenste desgevraagd niet te reageren.

Reageer op dit artikel