nieuws

Masterclass onderstreept belang captives

Branche

Voorafgaand aan haar jaarlijkse ACE Benelux Risk Forum, heeft ACE samen met Young InSurance Nederland een masterclass georganiseerd over ‘captive fronting’ voor jonge verzekeringsprofessionals. De masterclass past in de strategie van ACE om te investeren in de kennis en vaardigheden van jonge professionals in de verzekeringssector.

Masterclass onderstreept belang captives

De masterclass bood een unieke kans om meer te leren over captive fronting vanuit het perspectief van een verzekeraar. Het evenement was dan ook zeer goed bezocht, met 60 jonge professionals van verschillende organisaties in de verzekeringssector.

Jonge professionals

“Het is een van onze prioriteiten om te investeren in de ontwikkeling van jonge professionals”, aldus Ron Verhulsdonck, Country President Benelux, ACE European Group.  “Als partner van Young InSurance willen we hen de kans bieden om meer te leren over belangrijke (her)verzekeringsonderwerpen. Het doet me deugd dat zoveel jonge professionals in onze sector die focus op kennis delen, zoals wel blijkt uit de grote interesse in deze masterclass. We zijn dan ook zeker van plan om ieder jaar, voorafgaand aan ons ACE Benelux Risk Forum, een Masterclass voor jonge verzekeringsprofessionals te organiseren.”

Naast haar sponsoring van organisaties zoals Young InSurance in Nederland, heeft ACE recent ook een nieuw, pan-Europees afstudeerprogramma geïntroduceerd ter ondersteuning van haar groeiende multinationale praktijk in Europa.

Captives

“Captives worden steeds belangrijker, omdat ze bedrijven verschillende voordelen bieden”, aldus Rémy Massol, Multinational Director for Continental Europe, ACE European Group. “Ze kunnen hun captive gebruiken voor niet- of moeilijk verzekerbare risico’s, het biedt hen toegang tot herverzekering, en kan voordelen bieden vanuit fiscaal of juridisch perspectief. Gezien het steeds uitdagender juridische klimaat en de grotere aandacht van toezichthouders en media, is het van groot belang dat jonge risk professionals hun expertise op dit gebied vergroten.”

Kredietrisico’s
Tijdens de masterclass leerden de aanwezigen meer over captives en waarom bedrijven een captive inzetten. Ze kregen meer inzicht in hoe het kapitaal van een verzekeraar beïnvloed wordt door een captive fronting programma, hoe verzekeraars de kredietrisico’s analyseren en wat hun belangrijkste beveiligingsinstrumenten zijn. De deelnemers leerden waar ze op moesten letten bij herverzekeringsovereenkomsten: wat zijn de belangrijkste kenmerken van zo’n overeenkomst en welke fouten worden vaak gemaakt? Tot slot analyseerden ze een echte overeenkomst om zich de belangrijkste bevindingen van de dag eigen te maken.

Reageer op dit artikel