nieuws

Lindhout doet aangifte tegen ASR, Beumer en Van den Hurk

Branche

Lindhout doet aangifte tegen ASR, Beumer en Van den Hurk

Jos Lindhout, voormalig eigenaar van intermediairbedrijf PSL Adviesgroep, heeft bij de politie aangifte gedaan van oplichting door ASR-participatiemaatschappij Asam en voormalig ASR-directeur Rob Beumer. Daarnaast heeft Lindhout aangifte gedaan tegen Philip van den Hurk in verband met meineed.

Lindhout is al enige tijd verwikkeld in een juridische strijd rondom de financiering en ondergang van zijn bedrijf zo’n tien jaar geleden. Hij stelt nog € 5 mln tegoed te hebben van ASR. Door onrechtmatig handelen van ASR-rechtsvoorganger Amev zegt Lindhout schade te hebben geleden bij de verkoop van zijn bedrijf (voor één euro) aan Hestia in 2003.

 

Borgstelling
De aangifte tegen Asam en Beumer heeft betrekking op het verkeerd voorstellen van zaken rondom een borgstelling. Begin 2003 zou Henk van de Meene, op dat moment zelfstandig ondernemer, namens een groep zakenmensen voor 50% gaan participeren in PSL. Amev financierde nog voordat de deal rond was € 1,3 mln. Bij de bezegeling van de deelname in maart moest Lindhout een verklaring tekenen met betrekking tot de eerder ontvangen € 1,3 mln dat vastgoedman Leo Geeris borg zou staan.

“Achteraf is gebleken dat deze persoon geen borgsteller was”, aldus Lindhout in zijn aangifte. “Toen de directeur van Asam (Beumer, red.) er lucht van kreeg dat de partij die in mijn bedrijf wilde participeren mogelijk criminele connecties had, heeft hij deze naam (Geeris, red.) gebruikt.” Later is de participatie om onduidelijke redenen afgeblazen. Geeris heeft de overeenkomst nooit getekend. ” In het dossier blijkt ook geen akte van borgstelling te zitten.”

 

Meineed
De aangifte tegen Philip van den Hurk, eigenaar van het gelijknamige assurantiebedrijf, betreft het verkeerd voorstellen van zaken rondom de financiering van zijn onderneming door Asam. Teneinde meer informatie los te krijgen, heeft Lindhout in november onder anderen Van den Hurk laten oproepen voor een getuigenverhoor bij de rechtbank. Die verklaarde daar dat hij geen of slechts in zeer beperkte mate was gefinancierd door Asam. “Wij weten zeker dat Fortis ASR/Asam rond de € 10 mln verstrekt heeft aan leningen.”

Reageer op dit artikel