nieuws

ING-top verdeeld over gebruik van klantgegevens

Branche

De ING-top is verdeeld over het gebruik van klantgegevens. Volgens het Financieele Dagblad is er kritiek op recente uitspraken van Hans Hagenaars daarover. Maar tegelijk wil bestuursvoorzitter Ralph Hamers zwaar inzetten op big data.

ING-top verdeeld over gebruik van klantgegevens

Hagenaars, directeur Particulieren, vertelde onlangs in gesprek met het FD dat ING bedrijven inzicht wil bieden in klantgegevens, zodat zij op maat gesneden advertenties voor de klanten van de bank kunnen maken. Het leidde tot een stortvloed van kritiek en uiteindelijk eenpubliekelijk excuus van Nick Jue, directeur van ING Nederland.

 

Vraagtekens
Ook commissarissen van ING zouden hun vraagtekens hebben gezet bij de uitspraken van Hagenaars. Maar tegelijkertijd maakte Ralph Hamers vandaag bekend dat de ING meer gaat investeren in het analyseren van klantgegevens en aanbieden van diensten. Dat zei Hamers tijdens de presentatie van de nieuwe strategie van de bank.

“Een verdieping van de data-analyse biedt grote commerciële mogelijkheden, zowel in particuliere als zakelijke markten”, zei Hamers, die zich voor het eerst sinds zijn aanstelling een half jaar geleden publiekelijk uitliet over de strategie van ING. Hamers wil juist het tempo waarmee de bank met nieuwe initiatieven voor de klanten komt, gaan opschroeven. De bank gaat een Chief Innovation Officer aanstellen, die daarvoor moet zorgen.

 

Staatssteun
ING en de Rijksoverheid maakten ook bekend dat de Nederlandse Staat € 1,225 mld van de bank heeft ontvangen. € 817 mln hiervan betreft een aflossing van de staatssteun, het overige bedrag bestaat uit premie en rente. ING heeft nu in totaal € 9,3 mld van de kapitaalinjectie van € 10 mld weer terugbetaald. De laatste betaling wil ING mei volgend jaar doen. Daarna wil de bank de dividendbetaling aan aandeelhouders hervatten.

Reageer op dit artikel