nieuws

ING stuurt huiseigenaar op ‘Budget Bootcamp’

Branche

ING komt met drie nieuwe initiatieven om te voorkomen dat huizenbezitters in de problemen komen: Budget Bootcamp, Uw Hypotheekcoach en Uw Cashmanager. Het aantal huizenbezitters met wie ING preventief contact opneemt over hun financiële situatie wordt ten opzichte van 2013 verdubbeld naar 40.000 klanten.

ING stuurt huiseigenaar op ‘Budget Bootcamp’

Op basis van een risico inschatting zullen bijna 40.000 klanten telefonisch, via mail of internet benaderd worden. Dennis Noordervliet, directeur Marketing Hypotheken: “Wij willen samen met onze klanten eventuele toekomstige betalingsachterstanden voorkomen. Wij zien dat de proactieve benadering in de praktijk goed werkt. Een op de vier klanten wenst op basis van het contact een adviesgesprek.”

 

Controle
Met het Budget Bootcamp krijgen klanten op basis van vier gesprekken inzicht en overzicht in hun financiële situatie zodat zij hun financiën beter onder controle krijgen. Het programma Uw Hypotheekcoach biedt klanten tijdelijk een vast aanspreekpunt bij (dreigende) betalingsproblemen. Via een direct mobiel nummer en emailadres is de coach te bereiken. Uw Cashmanager is een besparingscheck en bekijkt waar de klant kan besparen op vaste lasten als energie, telecom en internet. ING werkt hiervoor samen met Bos Financial Services. De kosten bedragen € 60 en worden in rekening gebracht nadat de klant minimaal € 60 per jaar kan besparen en de klant het besparingsrapport heeft ontvangen.

Reageer op dit artikel