nieuws

Financiering verkoopverlies tot 35% marktwaarde

Branche

Inkooporganisatie De Financiële Makelaar breidt haar assortiment uit met een oplossing voor verkoopverlies. In samenwerking met een grote Nederlandse bank is een propositie ontwikkeld waarbij het verlies tot 35% van de marktwaarde kan mee worden gefinancierd. Ook hypotheekklanten van andere banken kunnen van deze mogelijkheid gebruik maken.

Financiering verkoopverlies tot 35% marktwaarde

“Wij hebben de bank ervan weten te overtuigen dat het feitelijk niet uitmaakt of een consument nu een fictief verkoopverlies heeft (onderwaarde) of een reëel verkoopverlies (een nieuwe woning inclusief herfinanciering van het verkoopverlies)”, aldus Harrie-Jan van Nunen, directeur bij De Financiële Makelaar.  Binnen de nieuwe propositie kan het verlies tot maximaal 35% van de marktwaarde worden meegefinancierd, naast de reguliere 104% van de marktwaarde voor aankoop. De totale hypotheek komt hiermee op (maximaal) 139% marktwaarde.

“Pilotgroep al binnen 10 minuten vol”

Van Nunen benadrukt dat vanwege de ruime verstrekking ten opzichte van het inkomen een goed advies(rapport) noodzakelijk is. Om te kijken of het initiatief goed werkt, mikt De Financiële makelaar tot het einde van het jaar op een pilotgroep van maximaal 30 tussenpersonen. “Die groep zat vanmiddag al binnen 10 minuten  vol. Ik verwacht na het weekend al de eerste rapporten”, aldus Van Nunen.

Aanstaande dinsdag maakt De Financiële Makelaar de naam van de bank bekend.

Reageer op dit artikel