nieuws

DSW bestrijdt fraude met systeem van Sogeti

Branche

IT-dienstverlener Sogeti heeft een fraudebestrijdingssysteem ontwikkeld voor verzekeraars. Zorgverzekeraar DSW maakt als eerste gebruik van D-tect.

DSW bestrijdt fraude met systeem van Sogeti

D-tect wordt gekoppeld aan de eigen systemen van een verzekeraar. Hij heeft snel overzicht over de dossiers en kan deze uitwisselen met de FIOD of het Kenniscentrum Fraude in de Zorg. DSW gebruikt het systeem al enkele tijd.

“Wij zijn uiteraard erg blij met het vertrouwen van DSW in ons nieuwe fraudebestrijdingssysteem”, zegt Arnoud Smit, Portfolio Manager van Sogeti. “Uit een recente NZa-publicatie blijkt dat DSW meer dan de helft van de zorgfraude achterhaalt in ons land. Dat terwijl DSW niet meer dan 2,5% van alle Nederlandse verzekerden als klant heeft.”

Reageer op dit artikel