nieuws

Derde deelneming Waterland in verzekeringsbranche

Branche

Investeringsmaatschappij Waterland heeft een meerderheidsbelang genomen in softwarebedrijf Quinity. De Bussumse participatiemaatschappij brengt daarmee het aantal deelnemingen in de verzekeringsbranche op drie.

Derde deelneming Waterland in verzekeringsbranche

Quinity, met 150 medewerkers actief vanuit Utrecht, levert standaardsoftware aan verzekeraars als Aegon, Allianz, Arag, Dela, Monuta, SNS Reaal, Unigarant en Univé. Het bedrijf heeft de ambitie om een van de grootste spelers in Europa te worden. “Met behulp van de ervaring met internationalisatie, het netwerk en de financiële slagkracht van Waterland beogen wij versneld onze positie te verwerven op de Europese markt. Daarnaast krijgt Quinity toegang tot waardevolle kennis op het levendomein door de samenwerking met Actuera, ook een Waterland-participatie”, zegt Quinity-ceo Ralf Timmer. Hij blijft samen met Jan van Reenen het bedrijf leiden.
Actuera levert software die is gericht op de administratie van pensioen- en levensverzekeringsproducten. Waterland heeft sinds 2008 ook een meerderheidsbelang in intermediairbedrijf Aevitae.

Reageer op dit artikel