nieuws

CDFD weigert reactie op slagingspercentages

Branche

Ook na herhaaldelijk aandringen van AM wil het College Deskundigheid Financiële Dienstverlening niet reageren op het bericht dat slechts twintig procent van de deelnemers die in de eerste weken opgingen voor de nieuwe Wft-examens, is geslaagd.

CDFD weigert reactie op slagingspercentages

Het bericht leidde tot veel commotie op AMweb en op Twitter. Ook op een speciale LinkedIngroep over de Wft-examens wordt druk gediscussieerd. Daaruit blijkt dat er inmiddels scores zijn bijgesteld. Iemand schrijft bijvoorbeeld: “Dinsdagavond een mail gehad met de uitslag: score 50%. Gisteravond een correctiemail ontvangen, score is nu 68%. Het resultaat blijft hetzelfde, niet geslaagd.Toch de definitieve uitslag maar afwachten voordat ik opnieuw examen doe.”

Dat kandidaten eerst een voorlopige uitslag krijgen, is gebruikelijk. Zes tot acht weken later volgt de definitieve uitslag. Doorgaans leidt dat niet tot grote wijzigingen. Maar deelnemers hopen daar nu wel op. “Zojuist de uitslag ontvangen van examen Wft Consumptief. 68%, dat betekent dat ik met 2% ben gezakt. Ik las toevallig dat twee anderen ook gezakt zijn met 68% en 69%. Laten we hopen dat ze de lat gaan verlagen naar 67% ofzo zodat we toch geslaagd zijn.”

Reageer op dit artikel