nieuws

Bijna helft tieners praat niet over wie wat betaalt

Branche

Van jonge tieners praat 42% niet met hun ouders over wie wat betaalt, blijkt uit onderzoek van het platform Wijzer in geldzaken en Nibud.

Maar juist de overgang van de basisschool naar de middelbare school brengt de kinderen meer financiële zelfstandigheid. Zo koopt 33% van de middelbare scholieren minstens één keer per week iets te eten of drinken tijdens of na schooltijd. Van de basisscholieren is dit slechts 8%.

Een groot deel van de middelbare scholieren geeft aan nooit een gesprek te hebben gevoerd over geldzaken, terwijl ouders aangeven dit gesprek juist wel gevoerd te hebben. De onderzoekers raden de ouders aan dit gesprek aan te gaan bij de overgang naar de middelbare school, om hun kinderen vanaf jonge leeftijd om te leren gaan met geld.

Reageer op dit artikel