nieuws

Bezoek aan Nibud.nl groeit sterk

Branche

De website van het Nibud is in 2013 zo’n 5,2 miljoen keer bezocht. Dagelijks wordt de site gemiddeld veertienduizend keer geraadpleegd. Dit is 20% meer dan in 2012 en twee keer zo vaak als in 2011. Volgens het instituut voor budgetvoorlichting is er een groeiende behoefte is aan onafhankelijke informatie over financiën.

Bezoek aan Nibud.nl groeit sterk

Het Nibud stelt dat er een groeiende groep Nederlanders is die zeer bewust met zijn financiën bezig is en zelf de regie over zijn uitgaven pakt. Consumenten die het Nibud benaderen, zoeken onafhankelijk advies en willen graag weten hoe zij het op het gebied van geld doen in vergelijking met anderen. In 2013 werd de internettool, www.persoonlijkbudgetadvies.nl, ruim 162.000 keer ingevuld. De tool waarmee berekend kan worden hoeveel spaargeld verstandig is om achter de hand te houden (www.nibud.nl/bufferberekenaar), is ruim 156.000 keer doorlopen.

In 2013 kwamen 40% meer vragen over schulden en het voorkomen ervan bij het Nibud binnen gekomen dan in 2012. Daarbij is ‘Waar kan ik hulp krijgen voor het oplossen van mijn schulden?’ veruit de meest gestelde vraag van consumenten. In totaal heeft het Nibud in 2013 meer dan 8.500 vragen per mail of telefoon beantwoord, 10% meer dan in 2012.

Bedrijven

Een groeiend aantal bedrijven raadpleegt het Nibud voor het oplossen van de geldproblemen van werknemers. In 2013 zijn ruim 150 workshops ‘Financiële problemen op de werkvloer’ gegeven bij diverse bedrijven in het hele land. Ruim 40 bedrijven hebben in 2013 een Nibud-coach voor werkgevers over de vloer gehad. Daarnaast wordt het Nibud meer dan ooit benaderd door bedrijven die actief met de betalingsachterstanden van hun klanten aan de slag willen.

Reageer op dit artikel