nieuws

‘Beleven en doen’ in een crematorium

Branche

Uitvaartverzekeraar Dela organiseert op 6 april in dertien van haar crematoria een Kinderdag. De dag is bedoel om de kleinsten “vanuit hun eigen beleving en nieuwsgierigheid kennis te laten maken met de mogelijkheden rondom afscheid nemen”. Dit jaar viert de Landelijke Vereniging van Crematoria het 100-jarig bestaan van het cremeren in Nederland.

‘Beleven en doen’ in een crematorium

Samen met hun ouders kunnen kinderen zien wat er allemaal gebeurt en mogelijk is in een crematorium. De kinderen kunnen een kijkje nemen in alle ruimten en daar hun vragen stellen aan medewerkers. “Beleven en doen”, staan volgens Dela centraal. In elke ruimte is er na een korte duidelijke uitleg over die ruimte een leuke en leerzame activiteit georganiseerd, zoals schminken, een ballon oplaten, luisteren naar verhalen, knutselen en nog veel meer.

Basisschoolleeftijd

“Kinderen zijn van nature nieuwsgierig”, aldus Martin Kersbergen, manager Corporate communicatie en Marketing bij Dela.  “We weten dat kinderen van de basisschoolleeftijd nieuwsgierig zijn naar het leven en naar de dood. Wij organiseren de Kinderdag zodat kinderen op een ontspannen manier kennis kunnen maken met de mogelijkheden die er zijn om afscheid te nemen. We hopen dat kinderen zo ervaren dat er ook voor hen en hun gevoel ruimte is wanneer ze afscheid moeten nemen.”

Reageer op dit artikel