nieuws

Avéro start risicomanagementleergang voor mkb-adviseurs

Branche

Avéro Achmea biedt adviseurs vanaf deze maand, in samenwerking met de Business School Nederland, een opleiding die mkb-adviseurs leert ondernemers te steunen bij hun risicomanagement.

Avéro start risicomanagementleergang voor mkb-adviseurs

Avéro deed onderzoek onder 300 mkb-ondernemers. Iets meer dan een op de vijf (22%) blijkt zijn bedrijfsrisico’ s in beeld te hebben. “En dat terwijl 73% aangeeft dat inzicht in risico’ s ruimte biedt om te ondernemen.” Het Achmea-label heeft daarom samen met intermediairs een risicomanagement-programma ontwikkeld onder de naam ‘de Ruimtemakers’. Het is een leergang voor adviseurs, die deze maand van start gaat aan de Business School Nederland.

Afgelopen jaar is proefgedraaid. René Slump, directielid bij Berends & Slump, nam deel: “De aanpak van ‘de Ruimtemakers’  leidt tot andere uitkomsten dan de meestal gehanteerde, sterk op verzekeringen gebaseerde aanpak van risicobeheersing; dat is onderscheidend in de markt.” Volgens adviseur David van Delft (VSP Risk) is de meerwaarde van het programma dat het sterk focust op de dialoog met de ondernemer en zijn werknemers.

De leergang leidt adviseurs in zes maanden op tot begeleider van risicomanagement-processen. “We kijken niet per definitie hoe risico’s kunnen worden verzekerd, maar eerder hoe deze risico’s structureel kunnen worden voorkomen of verkleind. In plaats van reactief kan ik nu proactief bezig zijn door verbeteringsprocessen voor te stellen”, aldus Slump.

Reageer op dit artikel