nieuws

Arag wint allereerste zaak bij eKantonrechter

Branche

Rechtsbijstandverzekeraar Arag heeft de eerste zaak die in Nederland voor de eKantonrechter is gebracht gewonnen. Het betrof een geschil tussen een koper en verkoper over de gebreken aan een woning. Volgens Arag is de digitale procedure sneller en efficiënter.

Arag wint allereerste zaak bij eKantonrechter

De eKantonrechter behandelt sinds vorig najaar eenvoudige geschillen tussen burgers onderling en tussen burgers en bedrijven. Bij een eKantonprocedure worden stukken digitaal ingediend en kunnen de partijen het verloop van de procedure digitaal volgen. De mondelinge behandeling wordt gehandhaafd. De eKantonrechter doet binnen acht weken uitspraak waarbij hoger beroep niet mogelijk is. De digitale procedure is vooralsnog alleen toegankelijk voor rechtbijstandverzekeraars maar wordt in de loop van het jaar ook toegankelijk voor andere doelgroepen.

“Hoger beroep niet mogelijk bij eKantonzaak”

“Wij zijn verheugd met deze uitspraak”, aldus Mieke Berkhout, unit manager bij ARAG. “De digitale procedure bij de eKantonrechter gaat sneller, is efficiënter en van begin tot eind te volgen in een gebruiksvriendelijke omgeving.” Niet elke zaak is volgens Berkhout geschikt voor het eKanton. “Het moet een relatief eenvoudig geschil zijn en een hoger beroep is met een eKantonzaak niet meer mogelijk. Daarom zullen we niet zomaar ieder geschil voorleggen aan de eKantonrechter, maar wegen we dat steeds zorgvuldig af.”

Reageer op dit artikel