nieuws

AOV niet goedkoper door provisieverbod

Branche

De invoering van het provisieverbod in 2013 heeft niet of nauwelijks een prijsdrukkend effect gehad op arbeidsongeschiktheidsverzekeringen (AOV’s). Dit stelt onderzoeksbureau MoneyView naar aanleiding van een onderzoek naar AOV’s en woonlastenverzekeringen. Van de onderzochte AOV’s is 70% ondanks het provisieverbod niet goedkoper geworden.

AOV niet goedkoper door provisieverbod

Het uitblijven van een prijsdaling lijkt volgens MoneyView te maken te hebben met het aanpassen van de eindleeftijd naar 67 jaar. De premie, dekkingen en andere voorwaarden verschillen onderling aanzienlijk. De duurste AOV blijkt een dikke 50% hogere premie hebben dan zijn goedkoopste, voor wat betreft dekking vergelijkbare tegenhanger.

De MoneyView ProductRating geeft dit keer vijf sterren voor de prijsstelling van de arbeidsongeschiktheidsverzekeringen van Allianz (AOV Absoluut/Essentie) en Reaal (Ondernemers AOV). De vijf sterren voor flexibiliteit gaan naar AEGON (AOV Variant 3), De Amersfoortse (AOV) en Generali (AOV Exact).

Woonlastenverzekeringen

Bij de woonlastenverzekeringen scoren Callas en Flexfront vijf sterren voor de prijs. De risicodrager voor deze producten is Credit Life. BNP Paribas Cardif en Woongarant halen de vijf sterren voor flexibiliteit, waarbij Cardif voor beide producten de risicodrager is.

Reageer op dit artikel