nieuws

Aon: ‘Eigenrisicodragerschap bespaart bedrijfsleven jaarlijks € 392 mln’

Branche

Het bedrijfsleven kan jaarlijks € 392 mln euro besparen door te kiezen voor een Ziektewet-eigenrisicoverzekering (ZW ERD). Grote werkgevers kunnen gemiddeld 70% besparen op de kosten voor de Ziektewet als zij deze niet onderbrengen bij het UWV, maar bij een private partij. Dat blijkt uit onderzoek van verzekeringsmakelaar en risicoadviseur Aon.

Aon: ‘Eigenrisicodragerschap bespaart bedrijfsleven jaarlijks € 392 mln’

Aon onderzocht de kosten van ruim vijftig grote werkgevers die vanaf dit jaar voor de Ziektewet zijn overgestapt van het UWV naar het eigenrisicodragerschap. De markt voor ZW ERD verzekeringen heeft een sterke impuls gekregen door de introductie  van een premiedifferentiatie Ziektewet voor werkgevers per 1 januari. Hoe meer (ex-)werknemers in de Ziektewet terechtkomen, hoe hoger de lasten voor de werkgever. Werkgevers die ervoor kiezen om zelf eigenrisicodrager te worden, hoeven deze gedifferentieerde premie niet te betalen.
“Met de invoering van de Modernisering Ziektewet zijn de verschillen in kosten tussen publiek verzekeren via het UWV of het eigenrisicodragerschap enorm toegenomen,” zegt Daniël Rijnbeek, managing consultant bij Aon’s afdeling Corporate Wellness. “Veel werkgevers beseffen nog niet dat dit verschil in de tonnen kan lopen. Ons onderzoek toont aan dat met name grote werkgevers baat hebben bij een goede afweging tussen publiek en privaat verzekeren voor de Ziektewet.”
Overstappen
Bedrijven die per 1 juli 2014 willen overstappen van het UWV naar het eigenrisicodragerschap, hebben tot 1 april om hun keuze kenbaar te maken bij de Belastingdienst.

Reageer op dit artikel