nieuws

Allianz hoofdverzekeraar van vermist vliegtuig

Branche

Het Duitse Allianz is de hoofdverzekeraar van de Boeing 777 van Malaysia Airlines die sinds 8 maart spoorloos is verdwenen. Alianz biedt voor meer dan $ 100 mln hull en liability dekking, een verzekering voor (lucht)vaartuigen en aansprakelijkheid, zo meldt het vakblad Business Insurance. Nog altijd ontbreekt ieder spoor van het toestel en de inzittenden.

Allianz hoofdverzekeraar van vermist vliegtuig

Verzekeringsmakelaar Willis heeft de dekking ondergebracht bij de Duitse verzekeraar. Een woordvoerder van Willis stelt tegen Business Insurance dat de makelaar nauw samenwerkt met de autoriteiten en Malaysia Airlines maar dat het nog te vroeg is om details te geven over het incident.

Gestolen paspoorten

Veel is er ook nog niet te vertellen want van het vliegtuig dat op zaterdag 8 maart met 227 passagiers en 12 bemanningsleden vanuit Kuala Lumpur vertrok richting Peking, is 40 minuten na het opstijgen niets meer vernomen. Wel is inmiddels duidelijk dat er twee passagiers aan boord waren die reisden met gestolen paspoorten. Zij hadden tickets om na Peking verder te vliegen naar Amsterdam. Onder de passagiers was ook een 50-jarige inwoonster van de hoofdstad.

Reageer op dit artikel