nieuws

Achmea gaat labels Centraal Beheer en Zilveren Kruis ook inzetten via intermediair

Branche

Danny van der EijkAchmea gaat de distributie van verzekeringen anders organiseren. In plaats van divisies voor directe, intermediaire en grootzakelijke distributie komen er drie organisatieonderdelen die niet aan een distributiekanaal zijn gekoppeld. Gevolg daarvan is dat de verzekeringen van de traditionele direct-writers Centraal Beheer en Zilveren Kruis ook via het intermediair verkocht zullen gaan worden.

De drie nieuwe divisies zijn Interpolis (vooral via Rabobank actief), Centraal Beheer (voor de directe én intermediaire bediening van de particuliere en zakelijke markt  voor schade-, inkomens- en pensioenverzekeringen) en Zilveren Kruis (voor zorgverzekeringen). Onder de divisie Centraal Beheer Achmea gaan ook de merken Avéro en FBTO vallen. Die zullen niet per se gaan verdwijnen, zegt Achmea-bestuurslid Danny van der Eijk. “Dat hangt mede af van de reactie die we van het intermediair krijgen. Adviseurs kunnen nu ook gebruikmaken van onze sterke merken Centraal Beheer en Zilveren Kruis. Maar als blijkt dat er grote behoefte blijft aan het label Avéro, dan zullen we daar geen afscheid van nemen.”
Rol intermediair
Reden voor de wijziging van de strategie is dat internet in het algemeen en vergelijkingssites in het bijzonder de meest gangbare manier zijn geworden om particuliere schadeproducten te sluiten, zegt Van der Eijk. “De markt voor levensverzekeringen is op overlijdensrisicopolissen na vrijwel verdwenen. Wij zien wel de verandering in het klantgedrag van consumenten en willen daarom verder doorinvesteren in digitale klantebediening aangevuld met telefonische ondersteuning. Maar in pensioen-, inkomens-, zorg- en zakelijke schadeverzekeringen zien wij een grote rol weggelegd voor het intermediair.”

Welke gevolgen de herinrichting heeft voor personeel en werklocaties, is nog niet duidelijk. De plannen liggen nu ter goedkeuring bij de ondernemingsraad. “We denken daarover rond 1 juli duidelijkheid te hebben”, aldus Van der Eijk.

Reageer op dit artikel