nieuws

Abelskamp weg bij UMG

Branche

Peter Abelskamp vertrekt per 1 april als directeur Zorg & Inkomen bij adviesbedrijf Unirobe Meeùs Groep (UMG). Abelskamp wil zich volgens UMG gaan richten op een eigen initiatief op het gebied van zorg en verzuim. Een opvolger is nog niet aangewezen.

Abelskamp weg bij UMG

Het opstappen van Abelskamp komt onverwacht gelet op het feit dat hij pas sinds medio 2012 in dienst was bij UMG, een dochterbedrijf van Aegon. Hij had als directeur de rol op zich genomen om het onderwerp zorg en inkomen nadrukkelijker voor het voetlicht te krijgen bij de zakelijke klanten. Daarvoor werkte Abelskamp jarenlang op hetzelfde domein voor assurantiemakelaar Aon.

“Het is Peters droom om zelf een initiatief te beginnen op het gebied van zorg en verzuim”, aldus Michiel Poppen, directeur markteting en communicatie bij UMG. “Hij wil zich daarbij voornamelijk richten op de grootzakelijke markt. Die klanten hebben wij ook, maar wij hebben ook heel veel MKB-klanten.”

Een opvolger voor Abelskamp is nog niet aangewezen. Dat heeft volgens Poppen te maken met een andere inrichting van de UMG-organisatie. “We gaan onze diensten op de verschillende specialismen organiseren rond klantenteams. Daarnaast komt er één expertisecentrum waarin alle kennis zit, onder meer op het vlak van wet- en regelgeving. De vraag is hoe je dat gaat aansturen.”

Reageer op dit artikel