nieuws

Zorgverzekeraars Nederland: Rapport NZa niet actueel

Branche

Zorgverzekeraars NederlandBrancheorganisatie Zorgverzekeraars Nederland (ZN) vindt dat de bevindingen door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) uitgebrachte rapport niet actueel is. De NZa concludeerde, over het jaar 2012, dat de meeste zorgverzekeraars hun nota’s beter moeten controleren. Maar volgens ZN is de situatie in de tussentijd al verbeterd.

“Zorgverzekeraars hebben inmiddels, zoals de NZa zelf ook aangeeft, zowel individueel als collectief de controle en fraudebestrijding geïntensiveerd en verbeterd”, laat de brancheorganisatie weten. Zo startten de zorgverzekeraars in 2013 collectief het programma ‘Zinnige zorg, Zuivere rekening’ om de fraudebestrijding te verbeteren.

ZN zet ook vraagtekens bij de onderzoeksmethode van de NZa. “Het is overigens de vraag of de manier waarop de NZa het onderzoek heeft uitgevoerd ook altijd een juist en volledig beeld geeft. Zorgverzekeraars zijn zelf het beste in staat om te beoordelen op welke terreinen en met welke instrumenten de controles worden vormgegeven”, schrijft de brancheorganisatie.

Reageer op dit artikel