nieuws

Yellow Walnut: 39% ondernemers met AOV betaalt onnodig provisie

Branche

Yellow WalnutMinstens 39% van de ondernemers betaalt nog doorlopend provisie voor de arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV), ondanks het provisieverbod dat in januari 2013 is ingegaan. Dit blijkt uit onderzoek van Yellow Walnut Verzekeringen onder 385 MKB’ers. Ondernemers blijken vaak niet op de hoogte van de mogelijkheid om hun AOV provisievrij te maken en daardoor kosten te besparen. Zo’n 27% weet niet eens of er wel of niet doorlopende provisie wordt betaald.

“Een groot deel van de ondernemers met een AOV beseft niet dat zij teveel betalen”, aldus  mede-oprichter Adriaan van Loon van Yellow Walnut. “De AOV blijkt daardoor nog steeds een niet-transparant verzekeringsproduct te zijn. Wij raden ondernemers aan om na te gaan of zij wel of geen doorlopende provisie betalen. Wanneer dit wel het geval is, raden wij ze aan hun verzekering provisievrij te maken door bijvoorbeeld met behoud van hun AOV over te stappen naar een andere tussenpersoon en daarmee honderden en misschien zelfs duizenden euro’s per jaar te besparen.”

Online AOV-advies

Yellow Walnut Verzekeringen is onderdeel van online dienstverlener Yellow Walnut. Deze levert onder meer online trainingen en juridisch voor ondernemers. Sinds januari biedt dochter Yellow Walnut Verzekeringen online AOV-advies.

Reageer op dit artikel