nieuws

Winstgevend ASR klaar voor privatisering

Branche

ASR Logo nieuw 2013ASR heeft bij de presentatie van de jaarcijfers over 2013 een winst van €281 mln bekend kunnen maken. De verzekeraar zag de omzet dalen, maar wist door de lasten terug te drukken alsnog een positief resultaat onder de streep over te houden.

De omzet in het segment schade daalde met 4% naar € 2.392 mln, vorig jaar was de omzet nog € 2.487 mln. Op Leven daalde de omzet zelfs met 12% van €1.891 mln naar €1.666 mln. Desalniettemin kwam ASR wel tot een positief resultaat.

Het bedrijf wist de lasten namelijk met 7% te verlagen, voornamelijk veroorzaakt door een daling van het aantal medewerkers. Bestuursvoorzitter Jos Baeten: “Teruglopende consumentenbestedingen en een toename van het aantal faillissementen zorgden voor een lagere omzet. Desondanks hebben wij in 2013 wederom een positief resultaat behaald. Door een sterke discipline zijn ook in 2013 onze operationele lasten verder afgenomen, waardoor wij in staat zijn om onze klanten goed geprijsde producten aan te bieden.”

 

Privatisering
De goede cijfers betekenen dat ASR zichzelf klaar acht voor de privatisering. Baeten: “In 2014 zal duidelijk worden hoe en wanneer a.s.r. terug gaat naar de private markt. Wij zijn hier nu klaar voor, zoals minister Dijsselbloem in zijn brief aan de Tweede Kamer van augustus 2013 aankondigde.”

Baeten denkt een gezond ASR op de private markt af te kunnen leveren: “De kosten zijn weer verder teruggebracht. De solvabiliteit en de balans zijn op orde, de verzekeringsactiviteiten ontwikkelen zich positief. Dit zijn resultaten van de ingezette koers. Er kan een gezond bedrijf met goede perspectieven terug naar de private markt.”

Reageer op dit artikel