nieuws

Verzekeringsportaal voor freelancers uit de startblokken

Branche

Zorgeloos zekerHet internetportaal ZorgeloosZeker gaat op één plek verzekerings-, bank- en fiscale producten bieden voor zelfstandigen. Financiële dienstverleners als Aevitae, Inshared, Hiscox, Delta Lloyd, Rabobank en Zicht (NN) doen mee aan het initiatief. Detacheerder HeadFirst, initiatiefnemer van het verzekeringsportaal, wil er een voorsprong mee houden op de concurrentie in de detacheringsmarkt.

ZorgeloosZeker omvat zeven modules: zorg, arbeidsongeschiktheid, beroepsaansprakelijkheid en particuliere verzekeringen, lijfrente- en bancair sparen. De zorgverzekeringen zijn ondergebracht bij Aevitae. InShared (Achmea) is de partij als het gaat om particuliere verzekeringen. Hiscox is verantwoordelijk voor de beroepsaansprakelijkheid. Lijfrente en bancair sparen zijn ondergebracht bij Delta Lloyd en Rabobank. Het verzekeringsadvies wordt verzorgd door Zicht (NN).

De naam van de aov-verzekeraar is nog niet bekend gemaakt. Volgens Bart van der Geest, marketingmanager van Headfirst wordt dat een “bijzonder product”.  “We hebben een aov geselecteerd die, als er tijdens de looptijd niet wordt geclaimd, een groot deel van de ingelegde premies op de einddatum uitkeert als een aanvullende pensioenvoorziening in de vorm van een lijfrente-uitkering. Het is afwachten of dit op tijd rondkomt, anders starten we met een reguliere aov.”

10.000 potentiële klanten

Op basis van de inschrijvingen bij HeadFirst verwacht het detacheringsbureau dat deelnemende verzekeraars er 10.000 potentiële klanten bij hebben. “We zullen in samenwerking met de deelnemende partijen de communicatie over dit platform uitrollen”, zegt initiatiefnemer Michel Verheij, die de regie voerde met de deelnemende partijen. “Uiteindelijk moet dit een community worden waar de zelfstandige professional voor alles waarin hij gefaciliteerd wil worden, terecht kan.”

Meer over het verzekeringsportaal voor zelfstandigen in de AM 3 die vandaag verschijnt.  

Reageer op dit artikel