nieuws

Verzekeraars steken 30 miljoen in klein-MKB

Branche

Een groep van negen verzekeraars steekt 30 miljoen euro in Qredits, een onafhankelijke en private kredietverstrekker voor kleine bedrijven. Het Verbond van Verzekeraars coördineert de actie en hoopt dat de eerste bijdrage de financieringsnood van ondernemers wat verzacht. Later dit jaar volgt een tweede fonds. De verzekeraars hebben de intentie uitgesproken om totaal € 170 mln te investeren in het MKB.

De deelnemende verzekeraars zijn Achmea, Aegon, ASR, De Goudse, Delta Lloyd, Generali, Nationale-Nederlanden, SNS Reaal en VvAA. Qredits gaat namens hen kredieten met een maximum van € 150.000 verstrekken aan kleinere ondernemingen. De leningen hebben een looptijd van maximaal zeven jaar.

De kredietverstrekking aan het klein-MKB is een vervolg op het position paper ‘Investeren in Nederland’ dat het Verbond vorig jaar uitbracht. Voor met name kleine en middelgrote ondernemingen is het als gevolg van de financiële crisis steeds lastiger geworden om krediet van banken te krijgen.

Maatschappelijke rol

Nederlandse verzekeraars beleggen circa 60% van hun vermogen in de Nederlandse economie. Met het MKB-fonds zetten de verzekeraars nu ook de deur open voor kleinere bedrijven. “We willen hiermee onze maatschappelijke rol nog nadrukkelijker oppakken”, aldus algemeen directeur Richard Weurding van het Verbond. “Veelbelovende bedrijven kunnen plannen waarmaken en dat betekent een prachtige impuls voor de Nederlandse economie. En deze handschoen past de sector ook prima, want verzekeraars zijn op zoek naar langjarige, goede en veilige beleggingen.”

Reageer op dit artikel