nieuws

Verhagen tempert optimisme over herstel bouwsector

Branche

De economie mag dan aan de beterende hand lijken. Dat geldt volgens Maxime Verhagen, voorzitter van Bouwend Nederland nog niet echt voor de bouwsector. Hij verwacht dat de bouw pas over twee jaar weer op volle toeren draait.

“Wij willen best meegaan in het optimisme, maar we likken als sector nog dagelijks de diepe wonden die de crisis achterlaat” aldus Verhagen. “We moeten van ver komen. Bovendien is de bouw laatcyclisch: eer dat we weer volledig op kracht zijn, zijn we twee jaar verder. Maar toch ben ik gelukkig dat we voor het eerst sinds lange tijd een klein plusje zien in het laatste kwartaal”.

Woningen

In het vierde kwartaal van 2013 groeide de economie met 0,7%, zo bleek vorige week uit cijfers van het CBS. Deze groei was vooral te danken aan een toename aan investeringen in bedrijfswagens,bedrijfsgebouwen, machines, installaties en computers. De investeringen in woningen en in infrastructuur waren echter juist lager dan een jaar eerder.
De productie van de totale bedrijfstak bouwnijverheid daalde over heel 2013 met 4,5%  ten opzichte van 2012. In het laatste kwartaal van 2013 was er voor het eerst in twee jaar weer een kleine plus  (0,3%).

Reageer op dit artikel