nieuws

Schiffer niet langer boegbeeld NHG

Branche

De Stichting Waarborgfonds Eigen Woning heeft per 1 mei 2014 een nieuwe algemeen directeur. Karel Schiffer was vanuit de stichting bijna 20 jaar verantwoordelijk voor de Nationale Hypotheek Garantie, maar vertrekt over tweeënhalf maand. Zijn opvolger is Arjen Gielen.

Schiffer legde de basis voor de totstandkoming van de NHG. Bij de introductie per 1 januari 1995 werd hij benoemd tot algemeen directeur. Schiffer kondigde zijn vertrek intern een jaar geleden al aan. Hij vindt dat hij met de totstandkoming van het huidige vangnet voor de risico’s van het eigen woningbezit zijn doel heeft bereikt. Toch kreeg de NHG de laatste tijd veel kritiek

 

Soepeler
Banken stellen scherpere eisen aan nieuwe hypotheekklanten, terwijl tegelijkertijd strengere voorwaarden gelden voor een uitkering als het misgaat. Schiffer zag de nieuwe regels niet als een aanscherping, vertelde hij in AM 2: “Eigenlijk is het juist een versoepeling. We zijn nu soepeler dan twee jaar geleden in het kijken of iemand toch nog in de woning kan blijven.”

Schiffer wordt opgevolgd door Arjen Gielen. Gielen is nu nog actief als raadsadviseur van minister-president Mark Rutte, op het gebied van Economie, Kennis en Innovatie. Eerder was hij onderzoeker bij het CPB en werkte in verschillende functies bij het ministerie van Financiën en Economische Zaken.

Reageer op dit artikel