nieuws

Rekenmachine mag mee naar Wft-examen

Branche

Het College Deskundigheid Financiële Dienstverlening (CDFD) heeft een opsomming gegeven van de materialen die kandidaten mogen gebruiken tijdens een Wft-examen. Voor de controle op deze hulpmiddelen zijn de erkende exameninstituten verantwoordelijk, stelt het CDFD.

Rekenmachine mag mee naar Wft-examen

Bij afname van een Wft-examen mag een kandidaat gebruik maken van schrijfmateriaal, een niet programmeerbare rekenmachine, een (eenvoudige) wettenbundel zonder annotaties of aantekeningen, en een fiscaal memo zonder annotaties of aantekeningen. Voor het fiscaal memo geldt de beperking dat die alleen gebruikt mag worden bij een Wft-examen ‘Adviseur Vermogen’, ‘Adviseur Hypothecair krediet’, ‘Adviseur Inkomen’ of ‘Adviseur Pensioen’.
Erkende exameninstituten kunnen nadere bepalingen opstellen over het gebruik van bovengenoemde materialen, zegt het CDFD. "Het kan ook mogelijk zijn dat de materialen worden verstrekt door het exameninstituut. Het exameninstituut is bovendien verantwoordelijk voor de controle van het te gebruiken materiaal, zowel vóór als tijdens en na afloop van het examen."
Tijdelijk
De regeling is slechts tijdelijk geldig, zo meldt het CDFD. In de nabije toekomst zal het exameninstituut alle noodzakelijke materialen verstrekken en mogen de kandidaten geen meegebrachte materialen gebruiken.

Reageer op dit artikel