nieuws

Rabobank boekt 2 miljard winst

Branche

De Rabobank Groep heeft het jaar 2013 afgesloten met een nettowinst van €2.012 mln, een lichte daling (2%) ten opzichte van 2012. De resultaten werden sterk beïnvloed door eenmalige gebeurtenissen als de verkoop van Robeco, de overgang naar de nieuwe pensioenregeling.

Die hadden een positieve invloed op het resultaat. Daar tegenover stond de schikking in de Libor-affaire, die €774 mln bedroeg. De Rabobank heeft ervoor gekozen dat bedrag niet fiscaal te verrekenen en de schikking geheel voor eigen rekening te nemen. Daarnaast bevestigde de bank dat het een fors gedeelte van het marktaandeel op de hypotheekmarkt verloor, van 31% naar 26%.

 

Nieuw lid Raad van Bestuur
De Rabobank maakte ook bekend een nieuw lid in de Raad van Bestuur van Rabobank Nederland te verwelkomen. Het gaat om Jan van Nieuwenhuizen, die sinds 2009 als directeur Wholesale werkte bij Rabobank in Utrecht.

Daarvoor werkte Van Nieuwenhuizen onder meer bij JP Morgan en NIBC, waar hij ook lid was van de Raad van Bestuur. De Rabobank maakt bekend dat Van Nieuwenhuizen een vast jaarsalaris van €707.000 gaat verdienen. De Raad van Bestuur van de bank ontvangt geen variabele beloning.

Reageer op dit artikel