nieuws

PME verlaagt pensioenen

Branche

opa met skiesHet Pensioenfonds van de Metaelektro (PME) gaat de pensioenen opnieuw verlagen. Vorig jaar voerde het pensioenfonds al een verlaging van 5,1% door. Dit jaar zal de verlaging, die per 1 april ingaat, beperkt blijven tot 0,5%.

PME ziet zich gedwongen tot de verlaging omdat zijn dekkingsgraad onvoldoende is. Die kwam op 31 december 2013 uit op 103,8%, een halve procent onder de minimaal vereiste dekkingsgraad. “Het bestuur van PME heeft de afgelopen weken grondig onderzocht of een verlaging van de pensioenen kon worden vermeden. Gekeken is in hoeverre eerder genomen maatregelen voldoende waren”, reageeerde PME-voorzitter Franswillem Briët.

PME heeft 630.000 deelnemers, die er nu per maand gemiddeld 3,30 euro bruto op achteruit gaan. Omdat het fonds relatief veel oudere deelnemers heeft, zijn de betalingsverplichtingen hoger en konden er dus minder risico’s genomen worden. Het PME-bestuur laat weten dat, als de positie van het fonds aan het eind van 2014 voldoende is verbeterd, het de ruimte heeft om de pensioenen weer te verhogen om de verlaging te compenseren.

Reageer op dit artikel