nieuws

Piet Moerland wordt commissaris bij netbeheerder

Branche

De ruim drie maanden geleden opgestapte bestuursvoorzitter van Rabobank Piet Moerland heeft alweer een nieuwe (bij)baan. Hij wordt lid van de raad van commissarissen bij netbeheerder Enexis. Moerland vertrok vervroegd als bestuursvoorzitter bij Rabo vanwege de Libor-affaire.

Doeko Bosscher, voorzitter van de raad van commissarissen bij Enexis is “enorm verheugd” om Piet Moerland te kunnen voordragen als nieuw RvC lid als opvolger van vertrekkend lid Wilma van Ingen. “Hij is tot 2009 toezichthouder geweest bij Essent en zijn rechtsvoorgangers en brengt dus ook veel kennis en ervaring mee wat betreft de energiebranche”.

Moerland stapte eind oktober 2013 op bij Rabobank nadat de bank het middelpunt was geworden van het schandaal rondom het manipuleren van het Libor rentetarief. De bank moest diep door het stof en betaalde in totaal voor € 774 mln aan schikkingen aan toezichthouders. Ook Rabobestuurder Sipko Schat en recent nog Arjo Blok -hoofd Global Financial Markets-, konden hun bureau leegruimen naar aanleiding van het schandaal.

Reageer op dit artikel