nieuws

Pensioen Perspectief wil DGA-pensioen redden

Branche

golfAdviesbureau Pensioen Perspectief heeft de website Red het DGA pensioen gelanceerd, een reactie op de plannen van het kabinet om het pensioen in eigen beheer te vervangen door een fiscale oudedagsreserve (FOR).

“Het kabinet zet met haar plannen een streep door het pensioen ‘in eigen beheer’ van de ondernemer. Ondernemend Nederland kan niet langer in de eigen BV pensioen opbouwen. Dit is een onwenselijke maatregel omdat pensioen in eigen beheer het MKB van de broodnodige liquiditeit voorziet in deze tijd van crisis. Het gros van de ondernemers heeft de  pensioengelden niet extern gestald maar in de eigen onderneming gereserveerd”, aldus Jaap Harmsen, directeur Pensioen Perspectief. “Met deze maatregel strooit het kabinet voor de zoveelste keer zand in de toch al haperende motor van MKB Nederland.”

Dividend
Ook ziet Hermsen weinig in het stimuleren van dividenduitkeringen voordat de nieuwe regeling ingaat, zoals het kabinet doet. “Voor het gros van de ondernemers met een DGA pensioen is een dividenduitkering niet opportuun. De toetsingscriteria die de fiscus hanteert, zijn recentelijk aangescherpt. Twee maatregelen die haaks op elkaar staan.”

Reageer op dit artikel