nieuws

Nederlander niet op de hoogte van dekking autoverzekering

Branche

Nederlanders weten niet goed wat hun autoverzekering wel of niet dekt. Dat blijkt uit een onderzoek van Multiscope, in opdracht van Univé. Door de onduidelijkheid over de dekking schatten klanten hun kosten soms verkeerd in.

Zo denkt iets minder dan de helft van de ruim duizend deelnemers aan de enquête dat een allriskverzekering alle schadekosten dekt. Maar in de werkelijkheid hanteren verzekeraars niet altijd dezelfde voorwaarden.

Wanneer een auto total loss wordt verklaard is wel bekend bij het leeuwendeel van de respondenten van het onderzoek. Maar ongeveer twee derde blijkt niet te weten hoe hoog de vervangingswaarde van hun auto is en loopt dan alsnog tegen een onverwachte kostenpost aan.

Reageer op dit artikel