nieuws

Lindhout roept ook ASR-topman Baeten op als getuige

Branche

jos baetenJos Baeten, CEO van ASR, is een van de mensen die zijn opgeroepen voor een getuigenverhoor in een zaak die door onder andere voormalig financieel adviseur Jos Lindhout is aangespannen tegen staatsverzekeraar ASR en haar voormalige directeur Financieel Intermediair Beheer Rob Beumer.

Het draait in de zaak om de onrechtmatige en onoorbare druk die Lindhout  zou zijn opgelegd om zijn adviesbedrijf PSL Groep in 2003 tegen een symbolisch bedrag te verkopen. Naast Baeten is ook Willem Knoop, destijds als rechterhand van Beumer betrokken bij de zaak,voormalig Hestia-bestuurder Andre Martens en Willem Nieuwenhuis (die zijn ervaringen als tussenpersoon met Amev in een boek beschreef) opgeroepen.

In november liet Lindhout, die samen met Raymond Blomvliet en Vincent Vinke procedeert, al onder andere Rob Beumer (toenmalig directeur van Amev-financieringsmaatschappij Asam), Marcel van den Berg (Hestia), Jan Adriaanse (Asam) en Jacques van Ek (voormalig Amev-topman) getuigen.

 

Geheugen
Beumer zelf liet vooral weten zich de gang van zaken niet te kunnen herinneren. “Dat vond ik veelzeggend”, zegt Lindhouts advocaat Daan Folgelinge. “Hij zei op alle vragen: ‘ik heb geen goed geheugen’. Maar op een bepaald detail ging hij vervolgens heel diep in.”

Nu zijn Baeten en Knoop aan de beurt. Lindhout: “Zij stonden al langer op de lijst, maar vanuit praktisch oogpunt hebben we ze nu pas opgeroepen. De vorige keer zijn er zes mensen verhoord, meer kan je nooit op een dag doen. Dus dan ga je een keuze maken.” De oproep van Baeten is niet persoonlijk. Folgelinge: “We doelen niet zozeer op hem als persoon. Maar Lindhout heeft zijn pijlen gericht op ASR en Asam.”

 

Arrogantie
Lindhout heeft besloten verder te procederen nadat een gesprek met Leonard Böhmer, advocaat van ASR, op niks uitliep. “In januari hebben wij een gesprek gehad met Böhmer. We hebben jarenlang verzocht om een dialoog om misverstanden uit de lucht te halen. We zouden binnen een week wat horen.”

Maar het wachten bleek tevergeefs. “Na een maand afwachten hebben we gezegd: laat maar”, zegt Lindhout. “We ergerden ons aan de arrogantie. Men wil gewoon niet praten, dat vinden wij laf. Dan gaat het in eerste instantie niet eens om geld. Eerst eerherstel, dan genoegdoening.”

Daan Wentholt, woordvoerder van ASR, laat in een reactie weten dat het bedrijf geen uitspraken doet over de zaak, zolang deze onder de rechter is.

Reageer op dit artikel